::OPEN YOUR EARS::

29 Nov 2011

Το Μπουρδέλο Σπίτι Δεν Γίνεται....


Αγαπητοί φίλοι,

Παρακολουθώντας την κατάσταση στην Ελλάδα ένας λογικός άνθρωπος ένα πράγμα μπορεί να συμπεράνει με ασφάλεια. Πώς και δεν έχει γίνει εξέγερση ακόμα???

Και δεν μιλάω να πάνε πόσες χιλιάδες κόσμος στο σύνταγμα, με πανό και κατσαρόλες να τους τα κτυπούν με ρυθμό και παλμό...μιλάω για εξέγερση που θα έχει επικές διαστάσεις. Μιλάω για κατάληψη της βουλής, κατάληψη των τόσων άχρηστων υπουργείων και των άλλων τόσο άχρηστων υπουργών,υφυπουργών, διευθυντών και υπαλλήλων. Και είμαι σίγουρος πως στους υπουργούς και όλους αυτούς δεν έχετε καμιά αντίρρηση....είμαι σίγουρος όμως πως θα πείτε "Γιατί τους υπαλλήλους??". Γιατί όλοι φταίνε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Άλλοι πολλοί, άλλοι λίγο και άλλοι καθόλου. Τι φταίνε τα νέα παιδιά που είναι ακόμα στο σχολείο και δεν μπορούν καν να βοηθήσουν οικονομικά αυτόν τον τόπο?? Τι φταίει ο παππούς και η γιαγιά που είναι πεταμένοι σε κάποιο γηροκομείο ή σε κάποια χωριό που ούτε ο χάρος δεν θυμάται??? Τα όνειρα αυτών των ανθρώπων έχουν ήδη υποθηκευτεί λόγω της βλακείας, της μαλακίας και της λαιμαργίας μερικών....που αντί να δίνουν το παράδειγμα, ώστε οι συμπολίτες τους να ακολουθούν και να ζουν μια ζωή καλή!!! μια ζωή με αξιοπρέπεια!!!, έτρωγαν και τρώνε μέχρι σκασμού και παραπέρα. Αντί αυτού κανένας τους δεν έχει κόψει το μισθό του...αντίθετα μου καμαρώνουν μερικά άτομα πως έχουν γίνει και υπουργοί..που αντί να σκύψουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν για το καλό της χώρας, σκληρά, χωρίς βαβούρα και πανηγύρια - αν όντως θέλουν να υπάρχει και αύριο και μεθαύριο και του χρόνου η Ελλάδα- το παίζουν υπεράνω και ξερόλες...αυτοί και οι οικογένειες τους..

Έχει καιρό που βλέπω τις σατυρικές εκπομπές των ελληνικών καναλιών, τις ειδήσεις και όλα τα συναφή. Δεν έχω καν την όρεξη να γελάσω με όλα αυτά που γίνονται και επαναλαμβάνονται στις σατυρικές εκπομπές, σαν την τροφή που αναμασά η αγελάδα...
Έχετε και ένα κακό ρε γαμώτο, και πάλι όχι όλοι. Τόσα γίνονται, αλλά κανένας δεν παίρνει μια πρωτοβουλία να κάνει κάτι. Όλοι μένουν στα λόγια και την νύχτα όλοι στα σπίτια τους...φυσικά αυτοί που είναι τυχεροί και έχουν ακόμα σπίτι.
Όταν ήμουν στην Ελλάδα κατά τα τέλη Ιουνίου είδα και τα επεισόδια στο σύνταγμα, και τα καπνογόνα, και την αστυνομία-κουκουλοφόρων...Είδα όμως και μια άλλη πτυχή...Στα Εξάρχεια, αγαπημένη μου γειτονιά της Αθήνας από παλιά, είδα ένα κήπο-πάρκο, το οποίο είχαν φτιάξει οι ούτως καλούμενοι αναρχικοί. Φυτέψανε δέντρα, λουλούδια, φτιάξανε τα παγκάκια, τα βάψανε και περιποιούνταν μόνοι τους τον χώρο που σε αυτόν περνούσαν αρκετές ώρες. Γιατί δεν ακολουθούμε το παράδειγμα τους??? Και το λέω στον πληθυντικό γιατί και στην Κύπρο τον βλέπω τον γκρεμό να πλησιάζει...

Τον τίτλο τον είπε πολύ σωστά η Χρύσα Ρόπα στην εκπομπή του Λάκη και έχει δίκιο....δυστυχώς, γιατί για να αλλάξουν τα πράγματα και οι καταστάσεις, θα πρέπει να χυθεί πολύς ιδρώτας και αίμα για να βρεθεί ξανά η χαμένη αξιοπρέπεια του Έλληνα. Και διευκρινίζω, δεν είμαι οπαδός του Λάκη, γιατί και αυτός τα "παίρνει" με το να παίζει την κατάσταση της χώρας και την κατάσταση των πολιτών, στο γυαλί.
Λύσεις υπάρχουν.Πρέπει όμως μαζί να τις βρούμε.Γιατί είτε μαζί είτε χώρια όλοι θα πέσουμε από το χείλος του γκρεμού. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο πολλά χρόνια δίνουμε στα νέα παιδιά να ονειρευτούν και να κάνουν την χώρα όπως αυτοί την φαντάζονται.
Και κάτι άλλο, ας μην κατηγορούμε Μέρκελ και οικονομικούς πολέμους έστω και αν υπάρχουν. Σε κάθε πόλεμο υπάρχει ο θύτης και το θύμα..σε κάποια φάση το θύμα πρέπει να ανοίξει τα μάτια και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, γιατί οι πρώτοι εχθροί είναι εντός της χώρας και ονομάζονται βολεμένοι...αντιμετωπίστε τους αυτούς πρώτα και μετά όλους τους άλλους. Εξ ' άλλου είμαι σίγουρος ότι αν η Μέρκελ ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Γερμανία ήταν στην θέση της Ελλάδας, δεν θα έλεγαν όλοι "Τι κάργια αυτή η Μέρκελ"... Θα λέγανε " Α τους μαλάκες τους Γερμανούς που δεν έχουν κάποιο έξυπνο να προνοεί και να προλαβαίνει καταστάσεις σαν την δικιά μας"

Και με αυτό κλείνω, και κλείνω και τηλεοράσεις, και μαλακίες...Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε.....

5 comments:

  1. Πόσο σύμφωνη με βρίσκουν όλα όσα λες!!!Κι εγώ απορώ πώς δνε έχει γίνει εμφύλιος ακόμα στην Ελλάδα, αλλά κάτι μου λέει πως ο κόσμος πια έχει βαρεθεί, έχει κουραστεί, έχει μουδιάσει βασικά!

    Όταν πλέον το μόνο που τον απασχολεί είναι η επιβίωσή των παιδιών του πρώτα κι έπειτα του ίδιου, δεν έχει άλλες αντοχές για αγώνες.Ξέρουμε ότι όλα είναι μάταια πια...

    Εγώ δεν περιμένω κανέναν να μας σώσει.Μόνοι μας πρέπει να παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε θα δεις!!!Ας το πάρουμε απόφαση πια ότι πρέπει για τα επόμενα 10 χρόνια (ας πούμε) πρέπει να κάνουμε θυσίες για να ανταπεξέλθουμε.

    Οι πολιτικοί γενικά είναι για τα μπάζα, αλλά και πες μου εσύ ποιόν να φέρουμε να αλλάξει τα πράγματα?Υπάρχει κανείς?Άσε που την ημέρα των εκλογών πάλι τους ίδιους θα ψηφίσουμε....Μάλλον με κάτι μας ψεκάζουν, δεν εξηγείται αλλιώς!!!

    Καλημέρα Ασπρούλη!!!

    :-)

    ΥΓ.Αισιοδοξία και μουσική!!!

    ReplyDelete
  2. Και κάτι ακόμα, μιας και δεν είχα ύπνο σήμερα...

    Αφιερωμένο σε όλους μας ρεεεεε.....

    http://www.youtube.com/watch?v=b4hhTtrP9DM

    Δεν είμαι κάφρος (και το ξέρεις) αλλά αυτό το γουστάρω πολύ!!!Πρόσεξε στίχους!!!!

    :-))))

    ReplyDelete
  3. συμφωνώ με most of what you said αλλά αν καταλάβουν την βουλή τι θα γίνει? θα αλλάξει η κατάσταση? όχι..

    πρέπει να αλλάξει το mentality..δεν φταίνε μόνο οι υπουργοί και οι πολιτικοί για την κατάσταση..είναι το mentality που πρέπει να αλλάξει..το mentality του να μην ξοδεύω παραπάνω απο αυτά που βγάζω και να προσπαθώ να φάω όσα περισσότερα καταφέρω..

    ReplyDelete
  4. συμφωνώ με ράνια. η όλο νοοτροπία σκέψης εν λάθος στην ελλάδα. οι υπουργοί βουλευτές είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας κατ εμένα. η νέα γενιά δεν φταίει σε τίποτα. επίσης όμως τα νυχτερινά κέντρα εξακολουθούν να είναι γεμάτα παρά την κρίση. όσο για τον λάκη η προσοπωποίηση της υποκρισίας. ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές λαϊκίζει φιλοαριστερίζει και δακρύζει για την ήδη υπάρχουσα κατάσταση. και που κάτω να τον χειροκροτούν.πόσο τραγελαφικό εν τούτο ενι ξέρω

    ReplyDelete
  5. @Rania
    Συμφωνώ πλήρως για το θέμα της νοοτροπίας...αλλά πως αλλάζει ένας λαός τόσο ριζικά?? Πρέπει να το έχει και λίγο στο DNA του...σωστά??

    @daffodil lament
    τζαι τα καφέ γεμάτα, τζαι τα σκυλάδικα....τωρά για τον Λάκη τι να πω...είπα τζαι πριν πως το βρίσκω μεγάλη υποκρισία τούτο που κάμνει...όσο για τους κάτω που τον χειροκροτούν...εν ξέρω αν το επροσέξετε, αλλά εν ούλλοι υπό την επήρεια ή ούζου ή ρακής...

    ReplyDelete