::OPEN YOUR EARS::

26 Jan 2012

Morning Rituals

Καθημερινότητα, ρουτίνα και τα χούγια που ο καθένας έχει...τζαι μεν πείτε πως δεν έχετε γιατί τότε δεν είσαστε άνθρωποι...τόσο απλά...Τζαι επειδή είμαι τζαι εγώ σαν όλους εσάς, έχω τζαι εγώ τα δικά μου βίτσια,κολλήματα, ιδιοτροπίες ή ιδιομορφίες (όπως τζαι να θέλετε να το λέτε εγώ πάντα καταλήγω να το λέω παραξενιές...)
Δεν μου αρέσει να ξυπνώ το πρωινό, αλλά επειδή δεν κάνουμε ότι θέλουμε σε τούτη την ζωή - δυστυχώς - ξυπνώ περίπου ένα μισάωρο πριν να πάω δουλειά..θέλω 2 λεπτά να ντυθώ, 2 να νιφτώ τζαι να πλύνω τα δόντια μου, τζαι ακόμα μισό λεπτό για να χτενίσω τα γένια μου (Τα γένια είναι το τελευταίο μου απόκτημα, εμεγαλώσαν τζαι μάλλον θα τα κρατήσω.Άσε που βρήκα τζαι μια ιστοσελίδα που σου λέει πως να τα περιποιείσαι)
Μετά αρπάζω την τσάντα μου με τα απαραίτητα σινακλίκια της μέρας, τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το κινητό και ξαφνικά είμαστε μέσα στο αυτοκίνητο.
Ζούμε στην Κύπρο που ότι τζαι να κάμουμε τις πρωινές ώρες υπάρχει κίνηση..οι λόγοι εν γνωστοί τζαι εν θα τους αναλύσω...Για να περνά πιο εύκολα η ώρα που είμαι κολλημένος στην κίνηση συνήθως ακούω μουσική. Όχι όμως την μουσική που παίζει το ραδιόφωνο, με τα ανακυκλωμένα χιτάκια και τις once-off επιτυχίες του κάθε χλε-χλέ..Αρέσκει μου να έχω cd που συγκροτήματα νέα ή παλιά που κυκλοφορούν νέα albums τζαι να ξεκινώ να τα παίζω που την αρχή της διαδρομής ως την άφιξη μου στην δουλειά. Τζαι επειδή την ώρα τούτη είμαι μόνος μου, τζαι κανένας δεν μπορεί να μου πει "άλλαξε το" ή "χαμήλωσε το" βάζω την ένταση στο 24 τζαι ξεκινώ να ξυπνώ.
Τωρά στον δρόμο, δεν μπορώ να κολλώ πίσω που άτομα που μου κρατούν την δεξιά λωρίδα τζαι να μου κινούνται σαν τις χελώνες...άρα ξεκινώ τα προσπεράσματα.Στην πρώτη μου ευκαιρία, δηλαδή με το που πήξω μέσα στην κίνηση, τότε θα βγάλω τον καπνό μου για το πρώτο τσιγάρο της μέρας. Αλλά επειδή το πρωί, δεν πάει να καπνίσεις χωρίς τίποτα μέσα στο στομάχι, σταματάω στο περίπτερο του δρόμου, πέρνω μια σοκολάτα (Lion) και ένα καφέ (Poka)...συνεχίζω τον δρόμο μου απολαμβάνοντας τον καφέ το τσιγάρο και την μουσική μου, ενώ μέσα στην κίνηση χαζεύω γυναίκες να βάφονται, άλλους να μιλάνε στα κινητά και άλλους να διαβάζουν εφημερίδα, κωμωδία με το καλημέρα.
Τελευταία με έπιασε η φάση της εκπομπής του Λάζαρου Μαύρου, που τα χώνει χοντρά στον χοντρούλη πρόεδρο μας για όλες τις μαλακίες που έχει κάνει, που κάνει και που θα κάνει στο διάστημα που του έχει απομείνει. Άσε που βγάζει έναν τύπο που λέει ωραίες και καλές πληροφορίες για το τι γίνετε στην χώρα του εχθρού Τουρκία.

Η B.M.W. σε αντίθεση θέλει την ώρα της για να ξυπνήσει...κατά ακρίβεια θέλει ένα δίωρο. Σε αυτό το δίωρο ξυπνά με έμενα, που ούτε ξυπνητήρια ακούω ούτε βόμβες, κάνει τον καφέ της, ανάβει την τηλεόραση και καπνίζει τα δύο της τσιγάρα. Μετά σιγά σιγά ετοιμάζεται και πάει και αυτή στην δουλειά της. Ο Dante, εν τω μεταξύ καθ'όλη την διάρκεια της πρωινής μας ιεροτελεστίας περιφέρεται πίσω από τον καθένα μας, παρακολουθεί και ελέγχει την κάθε μας κίνηση...σε κάποια φάση βαριέται και πετάγεται πάνω στον καναπέ και χώνεται ανάμεσα στα μαξιλάρια συνεχίζοντας τον ύπνο του.

Ώς το επόμενο πόστ που ελπίζω πως θα είναι πιο σύντομα απ'ότι ήταν το προηγούμενο, αφήνω υγεία και χαρά..γιατί η ζωή είναι μεγάλη..μην την κάνεις καρναβάλι...

8 comments:

  1. Τούτη η πρωινή ιεροτελεστία και ειδικά το μισάωρο που οδηγώ για τη δουλειά είναι η αγαπημένη ώρα της μέρας. Αλλά όι και μέσα σε μισή ώρα να ξυπνάς και έξω που την πόρτα. Προτιμώ τους χρόνους της B.M.W.

    ReplyDelete
  2. ohhh..κάποτε εξύπνουν και εγώ και εγύρευκα τα τυλιχτά μου...(ο καθένας με τον πόνο του!)

    τα πιο ωραία morning rituals εν του Σ/Κ που εν λίο πιο slow ούλλα επειδή εν έχεις δουλειά!

    ReplyDelete
  3. @Ænima
    εμένα εν το μισάωρο που φέυκω που την δουλειά :p

    @Rania
    δηλαδή τωρά εν τα γυρεύκεις?? ε πες μου τον τρόπο ρε Rania!!!

    ReplyDelete
  4. εύκολο..είπεν μου ο γιατρός πρέπει να το κόψεις! that kind of did the trick!

    1 χρόνο και 9 μέρες! αν πώ οτι εν το θέλω εννάν το understatement του αιώνα!!!

    ReplyDelete
  5. κι εγώ προτιμώ τον χρόνο της b.m.w εν εκατάλαβα ποτέ πώς μπορείτε μέσα σε 5 λεπτά να ετοιμαστείτε. απορία τον dante ποιός τον παίρνει βόλτα?

    ReplyDelete
  6. @Rania
    ελπίζω να μεν χρειαστεί να μου πει τζαι εμένα τίποτε ο γιατρός ρε ράνια...

    @daffodil lament
    μπορούμε...τζαι εσείς μπορείτε φτάνει να μεν αγχώνεστε...όσο για τον Dante...έμαθε τζαι πέρνουμεν τον περίπατο το απόγευμα με το που σχολάσουμε...

    ReplyDelete
  7. Αν σου πω τα morning rituals μου θα με πάρεις για ψυχασθενή έτσι εν θα πω τίποτε περαν του οτι τα τζαι εμένα αρέσκει μου το πρωι να πηαίνω δουλεια τζαι να ακουω το CD του αυτοκινήτου (δαμέ εν κάμνει να ακουεις ράδιο...μονο για την κίνηση τζαι τον καιρο μιλουν).

    ReplyDelete
  8. @Πρασινάδα
    Εγώ που είχα τον κολλητό μου στην Arizona ελάλεν μου πως επαίζαν ωραίες ροκιές στα ράδια τους...όσο για την ψυχασθένεια έν μπορώ να σε κρίνω γιατί εν σε ξέρω τζαι έν με ξέρεις. Αλλά να ξέρεις ότι εν τζαι παρεξηγώ :p

    ReplyDelete