::OPEN YOUR EARS::

21 Dec 2011

Calling Mr.Defiance...

Μετά από αρκετή έρευνα, αρκετό διάβασμα τζαι αρκετό οπτικό υλικό....που άλλο ακυρώθηκε, άλλο που με έκαμε να σκεφτώ αν εσείς κύριε Def το έχετε ξανακούσει...ειλικρινά δυσκολεύτηκα αρκετά... Περίμενα πώς το όλον εγχείρημα θα ήταν πιο εύκολο...
Διάβασα όλα σου τα πόστς για να δω τι μπορεί να μην "ξέρεις", έτσι ώστε το πόστ τούτο να είναι πραγματικά δώρο τζαι όι άδωρο άκυρο...
Ελπίζω να σου αρέσει τζαι να το ευχαριστηθείς...So with no further ado, here goes it....

Επειδή ξέρω πως θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, τζαι η αναρχία σε κάποιο μέτρο αρέσκει σου...ήβρα κάτι που πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον...Όπως πολύ πιθανόν να ξέρεις ο πατέρας της αναρχίας είναι ο Michail Bakunin που είχε πεί πως "Δεν δεχόμαστε καμία μορφή νομοθεσίας". Στην Ευρώπη του σήμερα, τώρα φένεται πως μερικοί επανεξετάζουν τις ιδέες του αλλά εφαρμόζωντας ψυχολογία. Και για να επεξηγήσω. Στην Γερμανία υπάρχουν 648 είδη σημάνσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Υπολογίζεται πως κοντά στις 20 εκατομύρια πινακίδες "κοσμούν" τους δρόμους της χώρας. Ως οδηγοί όμως συνήθως αγνοούμε περίπου το 70% των προειδοπηιτικών, απαγορευτικών και υποχρεωτικών σημάνσεων. 


Μετά απο αυτές τις παρατηρήσεις, ψυχολόγοι έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι οδηγοί σιγά σιγά, χάννουν την ανθρωπιά τους και συμπεριφέρονται όλο και περισσότερο έχοντας μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους...Συμπεριφέρονται σαν παιδιά και βλέπουν μόνο τρόπους όπου μπορούν να επωφεληθούν οι ίδιοι και κανένας άλλος. 


Στην πόλη της Makkinga στην Δυτική Φρυγία, ένα πείραμα έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Στην είσοδο της πόλης που έχει 1000 κατοίκους υπάρχει μία και μόνο πινακίδα που αναγράφει το εξής : "Verkeersbordvrij"...όι έν σημαίνει "Defiance o Αρχηγός μας". Σημαίνει "Ελεύθεροι απο σημάνσεις".
Και όντως δεν θα δείτε ούτε μια πινακίδα..εκτός τζίνης της εισόδου... :p Ούτε φώτα τροχαίας, ούτε διαβάσεις πεζών...θωρείς μόνο το τοπίο χωρίς κόκκινα, μπλέ, τρίγωνα τζαι κύκλους να σου χαλούν την διάθεση...ούτε παρκόμετρα, τζαι ούτε απαγορεύσεις για το που θέλεις να σταματήσεις. Ακόμα μια πόλη που έχει σαφώς περισσότερους κατοίκους, κοντά στις 13,500, έχει τολμήσει να δοκιμάσει το πείραμα. Η πόλη του Bohmte. Ολοκλήρωσε τις εργασίες τις για την ένταξη της στο πείραμα το 2008.
Bohmte

Bohmte

Bohmte Paived















Το πείραμα εφαρμόστηκε και σε άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το Ipswich στην Αγγλία, Ejby στην Δανία, Ostende στο Βέλγιο και Drachten στην Ολλανδία.

Drachten
Τα αποτελέσματα του πειράματος που είχε την ονομασία "Shared Space" ήταν εξαιρετικά και έδωσαν χώρο για να αναπτυχθούν νέες ιδέες και τεχνικές σχετικά με την ασφάλεια, τον έλεγχο ταχύτητας και την ομαλή ρύθμιση της κυκλοφορίας.


Για την ολοκληρωμένη μελέτη του πειράματος του "Shared Space", μπορείς να δείς τζαι το ολοκληρωμένο .pdf σε αυτόν το URL

Τζαι επειδή κύριε Defiance...ξέρω ότι αρέσκουν σου τζαι τα ντοκυμαντέρ με ποικίλα θέματα σαν Conspiracy Theories, UFO Sitings, εν ξέρω αν σου αρέσκουν ιστορίες για πειράματα της CIA, ή ιστορίες για την σχέση του Χίτλερ με μαγείες τζαι τέτοια πράματα ήβρα το τζαι τούτο...

Ελπίζω τα Χριστούγεννα τζαι ο νέος χρόνος να σε έβρουν καλά τζαι να σου μπούν καλύτερα!!!
Merry X-Mas and a HoHoHo Happy New Year!!!

15 comments:

  1. :))) Ευχαριστώ πολλά ρε φίλε. Εντελώς στο "πνεύμα" μου το ποστ δώρο. Πολλά ενδιαφέρον το πείραμα. Κάμνει σε να χρησιμοποιείς τζαι λλίο το νου σου σαν είσαι στο τιμόνι τζαι να μεν είσαι ένα ρομποτάκι σε αυτοκίνητο.
    Την ιστοσελίδα με τα ντοκιμαντέρ έννα την ξεψαχνίσω καλά. Εν την είχα υπόψη μου. Να 'σαι καλά φιλούι μου.

    ReplyDelete
  2. Μάναμου Ασπρούλη μου ησουν πολλά καλός Σίκρετ Σάντα! Νομίζω επέτυχες διάνα τον Ντεφ!!
    Και ενθουσιάσε με και μένα το πείραμα αν και νομίζω θα αγχώνουμουν πάρα πολλά να οδηγώ έτσι.

    ReplyDelete
  3. Ακουσα για πειράματα τζαι ήρτα!! :))

    Πολλά ενδιαφέρον! Τελειο δώρο για τον Def εν το συζητώ! :))))

    ReplyDelete
  4. @Defiance
    Χαίρουμε που σου άρεσε!! Στην σελίδα με τα ντοκυμαντέρ έχει ένα που εθεώρισα ενδιαφέρον για τον άνθρακα..τζίνον μέσα στους φακέλους..

    @marilou
    Θέκιου marilou :)Το πείραμα έν νομίζω να ελειτουργούσε ποττέ στην Κύπρο..εχτός τζαι αν είχαμε μόνο γάρους τζαι όι αυτοκίνητα...

    @DrΠρασινάδα
    Ε πές μας τζαι εσύ κανένα άλλο cool πείραμα να κάμουμε... :p

    ReplyDelete
  5. πείτε μου τωρά πως θα βάλουμε τη Λευκωσία στο πείραμα. άρεσε μου η ιδέα. ωραίο δώρο Def.

    ReplyDelete
  6. πολλά ωραία η ιδέα σου για δώρο!!

    ε εν πολλά καλή η φάση αλλά would it ever work στην Κύπρο? αν δεν έχει φώτα τροχαίας σημαίνει πρέπει να δίνεις μέσα μέσα προτεραιότητα στους άλλους οδηγούς..we are not familiar με αυτό το concept εμείς!!

    p.s: το background σου και το χρώμα της γραμματοσειράς σου εν κάμνουν καλό combo..μπορεί ναν επειδή είμαι λίγο στραβή αλλά νομίζω δυσκολεύκει τον reader! just my comment:)

    ReplyDelete
  7. εν πολλά σούπερ η ιστορία με τες σήμανση-φρι πόλεις.
    θα ήταν πολλά κκουλ να οδηγήσεις τζιαμέ!

    τζαι πολλά ωραίο δώρο. ουσιαστικό αλλά αφηρημένο!

    ReplyDelete
  8. se kali meria def! wraio :)

    ma nomizw en stin india oksa stin aigypto pou odigoun already xwris KOK? eshei sxetiko video sto youtube, meta vriskw to

    ReplyDelete
  9. @Rania
    Εμείς τζαι με το concept να είμασταν familiar πάλε έν θα το ετηρούσαμε...γιατί οι μισοί είμαστε αμπάλατοι... :p
    Όσο για το χρώμα της γραμματοσειράς...ε κάμε μου καμιά πρόταση δεσποινίς Rania...θέλεις το πιο σκούρο να υποθέσω??

    @Moonlight
    Αλόχα,σκέφτου ότι εν που το 2004 που εξεκίνησεν η φάση...άκουσες το πούποτε στα νέα??? :p

    ReplyDelete
  10. Για τη γραμματοσειρά, νομίζω τζίτρινο έννα φαίνεται καλλύτερα.

    ReplyDelete
  11. Για εμένα ναι, εν πιο έντονα. Η Ράνια να μας πει.

    ReplyDelete
  12. Η ναμπερ όουαν φαν των ασπρουλης εντ δε ιγκουανας συμφωνεί ότι εν πιο καλά έτσι!!!!

    ReplyDelete
  13. Καλά Χριστούγεννα να έχετε και να περάσετε υπέροχα!

    Φιλιά πολλά από Ελλάδα!

    :-)

    ReplyDelete
  14. @marilou
    ε άμαν συμφωνεί η νάμπερ ουάν φάν...τι μας κόφτει που την Rania :p

    @porcupine
    Καλά Χριστούγεννα σκαντζοχοιράκι!!

    ReplyDelete