::OPEN YOUR EARS::

12 Dec 2011

Cyprus Victorious In UFC Again

Έν ξέρω αν είχατε διαβάσει ένα πόστ που είχα γράψει πριν κάτι μήνες για έναν Κύπριο που αγωνίζεται στο UFC. Το UFC δεν ξέρω αν ξέρετε, είναι το Ultimate Fighting Championship. Ένα άθλημα που αναπτύσσεται ραγδαία στην Αμερική. Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος ονομάζονται MMA Fighters, δηλαδή Mixed Martial Arts Fighters. Οι πλείστοι έχουν αρκετή πείρα στην πάλη, που είναι must αν θέλεις να βγεις νικητής μέσα στο οκτάγωνο. Άλλοι γνωρίζουν boxing, kick boxing, mue thai, judo, karate και τελευταίο must είναι το jiu jitsu. Το άθλημα όπως είπα εξελίσσεται με τεράστια άλματα.υπάρχουν οχτώ κατηγορίες.
Weight class nameUpper limit
in pounds (lb)in kilograms (kg)
Flyweight12556.8
Bantamweight13561.2
Featherweight14565.8
Lightweight15570.3
Welterweight17077.1
Middleweight18583.9
Light Heavyweight20593.0
Heavyweight265120.2
Τώρα, για να πάω πίσω στο θέμα μου...Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου αγωνίζεται στην κατηγορία των middleweight. Χτες έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα με αντίπαλο τον  Jared Hamman. Τα καταπληκτικά χέρια του Φιλίππου έκαναν την δουλειά τους αφού βρήκαν αρκετές φορές τον στόχο τους, καθαρά και με δύναμη. Ο Hamman δούλεψε με τις κλωτσιές περισσότερο, εκμεταλλευόμενος τα μακριά του άκρα στο ακέραιο. Αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Φιλίππου βρήκε τον ρυθμό του, είδε τα ανοίγματα και όπως λέει και ο σχολιαστής των αγώνων Joe Rogan, έριξε τις τεράστιες του βόμβες στον ανήμπορο να απαντήσει Jared Hamman. Με δεξιά και αριστερά κροσέ, καθώς και με uppercuts ο Φιλίππου έβγαλε Knock Out (KO) τον Jared Hamman, στον πρώτο κιόλας γύρο.

Δυστυχώς το άθλημα δεν μεταδίδεται καθόλου στην Κύπρο και είναι κρίμα μιας και αθλητές που διακρίνονται δεν αναγνωρίζονται. Ίσως είναι καιρός ο Κ.Ο.Α να ασχοληθεί και με αυτούς τους αθλητές που προβάλλουν την Κύπρο στο εξωτερικό?? Και όχι μόνο την προβάλλουν αλλά την αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο...Κωνσταντίνο ήσουν εκπληκτικός και πρόσφερες σπουδαίο θέαμα. Μακάρι να συνεχίσεις έτσι και με πιο μεγάλους αντιπάλους!!

Ο Φιλίππου αποτελειώνει τον Hamman 

Τα στοιχεία του Φιλίππου αναγράφονται εδώ καθώς και άρθρο του αγώνα του μπορείτε να βρείτε εδώ. Ελπίζω να σας κινήσει την περιέργεια έστω και αν δεν είσαστε οπαδοί του αθλήματος.

4 comments:

  1. μα εν μόνο τούτο που εν προωθά ο ΚΟΑ? ...εν πολλά πράματα που εν κάμνει ο ΚΟΑ και εν κρίμα γιατί εν προωθά τα κοπελούθκια να ασχοληθούν σοβαρά με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό..

    ReplyDelete
  2. @Rania
    Έννεν μόνον τούτον..αλλά τουλάχιστον τούτον τον παρακολουθεί δεν ξέρω τζαι εγώ πόσος κόσμος, κάθε φορά που αγωνίζεται...Φυσικά εν να μου πεις τον Μπαγδατή τον βοηθήσανε?? Όμως τα δύο απέχουν σε αθλήματα και σε κοινό...bottom line ο Κ.Ο.Α ξύνεται!!!

    ReplyDelete
  3. Ρε φίλε εχτές ελαλούσαμε με τον Χάρη ότι ο Φιλίππου εν πολλά δυνατός!!! Μακάρι να συνεχίσει έτσι!
    Γ*μω το ρε Machida μου δέρτον μαλά*α τον Jones...
    Και για να μην ξεχνιόμαστε ΑΠΟΕΛ!!

    ReplyDelete
  4. @popotis
    Μακάρι γιατί έχει δυνατά χέρια ο πελλός που την Πόλη :p Όσο για τον Machida, είχε τον ως ένα σημείο...αλλά δυστυχώς...ΑΠΟΕΛ ΡΕ!!

    ReplyDelete