Το τι εννοούμε ακριβώς με τον όρο είναι το εξής: ο κώδικας, τα σχέδια και ότι άλλο υλικό χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ή ένα μηχάνημα, είναι ανοικτά για χρήση από τον κάθε ένα από μας. Μπορεί να αλλοιωθεί οτιδήποτε ούτως ώστε να βελτιωθούν κάποια πράγματα που θεωρούνται από τον χρήστη ως παραλείψεις ή παραβλέψεις.
Ορισμένα παραδείγματα "Open Source" προγραμμάτων είναι τα εξής:
- Linux Distributions (OS) :
- Open Fire
- RedMine
- CouchPotato
- phpMyAdmin
- Amarok
- Audacious
- Songbird
Παραδείγματα "Open Source" μηχανημάτων :
Το θέμα του Open Source όμως πάει ακόμα πιο βαθιά. Σήμερα σαν έψαχνα κάτι, βρήκα μια νέα μορφή της ιδέας του Open Source.
Open Cola: Ένα αναψυκτικό το οποίο δεν κρατά επτασφράγιστο μυστικό την γεύση και τα υλικά του. Αλλαγές και μεταποιήσεις είναι απολύτως ευπρόσδεκτες και για αυτό το λόγο όλες οι οδηγίες παρασκευής βρίσκονται στην σελίδα του Wikipedia εδώ.
Flavoring formula
- 10.0 g food-grade gum arabic
- 3.50 mL orange oil
- 3.00 mL water
- 2.75 mL lime oil
- 1.25 mL cassia oil
- 1.00 mL lemon oil
- 1.00 mL nutmeg oil
- 0.25 mL coriander oil
- 0.25 mL neroli oil
- 0.25 mL lavender oil
Free Beer: Μπύρα σπιτίσιας κατασκευής που δημιουργήθηκε στην Δανία για πρώτη φορά και βρήκε απήχηση ανά το παγκόσμιο. Περισσότερα στοιχεία για την μπύρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους.
Xμμμ ενδιαφέρον....Ουφφου ομως γιατι εχω ενα θέμα δαμε στο χρυσοπράσινο για τα open source/ open access επιστημονικα περιοδικα! Βασικα το θεμα εν οτι εν εχω αξες! ΓΚΡΡΡΡΡΡ Ασχετο, σορρυ αλλα ειπα να πω τον πόνο μου!
ReplyDeleteΚαλοκράτα τον IT να σου δώσει access σε όλα...:p
DeleteΧαχα Eνεν θέμα ΙΤ εν θέμα subscriptions σε "κλειστα" τζούρναλς!
Delete