::OPEN YOUR EARS::

22 Feb 2013

Open Source...How Far Does the Rabbit Hole Go??

Ο όρος "Open Source" χρησιμοποιείται συνήθως για προγράμματα υπολογιστών και ηλεκτρονικών.
Το τι εννοούμε ακριβώς με τον όρο είναι το εξής: ο κώδικας, τα σχέδια και ότι άλλο υλικό χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ή ένα μηχάνημα, είναι ανοικτά για χρήση από τον κάθε ένα από μας. Μπορεί να αλλοιωθεί οτιδήποτε ούτως ώστε να βελτιωθούν κάποια πράγματα που θεωρούνται από τον χρήστη ως παραλείψεις ή παραβλέψεις.

Ορισμένα παραδείγματα "Open Source" προγραμμάτων είναι τα εξής:

Παραδείγματα "Open Source" μηχανημάτων :



Το θέμα του Open Source όμως πάει ακόμα πιο βαθιά. Σήμερα σαν έψαχνα κάτι, βρήκα μια νέα μορφή της ιδέας του Open Source. 

Open Cola
Open Cola: Ένα αναψυκτικό το οποίο δεν κρατά επτασφράγιστο μυστικό την γεύση και τα υλικά του. Αλλαγές και μεταποιήσεις είναι απολύτως ευπρόσδεκτες και για αυτό το λόγο όλες οι οδηγίες παρασκευής βρίσκονται στην σελίδα του Wikipedia εδώ.

Flavoring formula

The flavoring formula for OpenCola is:[2][3]



Free Beer: Μπύρα σπιτίσιας κατασκευής που δημιουργήθηκε στην Δανία για πρώτη φορά και βρήκε απήχηση ανά το παγκόσμιο. Περισσότερα στοιχεία για την μπύρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα τους.

3 comments:

  1. Xμμμ ενδιαφέρον....Ουφφου ομως γιατι εχω ενα θέμα δαμε στο χρυσοπράσινο για τα open source/ open access επιστημονικα περιοδικα! Βασικα το θεμα εν οτι εν εχω αξες! ΓΚΡΡΡΡΡΡ Ασχετο, σορρυ αλλα ειπα να πω τον πόνο μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλοκράτα τον IT να σου δώσει access σε όλα...:p

      Delete
    2. Χαχα Eνεν θέμα ΙΤ εν θέμα subscriptions σε "κλειστα" τζούρναλς!

      Delete