::OPEN YOUR EARS::

9 Aug 2012

Μπράβο στον Παύλο Κοντίδη....αλλά....

Έτσι σε θέλουμε περήφανο και χαμογελαστό
Πρώτα, πρώτα θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον αθλητή που ακούει στο όνομα Παύλος Κοντίδης. Μας έκανε όλους περήφανους, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, κοινωνικής τάξης, θρησκευτικής επιλογής  και σεξουαλικής επιθυμίας έλξης. Μπράβο και στην οικογένεια του γιατί αντιλαμβάνομαι τους κόπους και τα υλικά αγαθά που κατέβαλαν, για να φτάσει ο Παύλος στο σκαλί του βάθρου. 

Ειλικρινά δεν γνωρίζω κατά πόσο η πολιτεία βοήθησε τον αθλητή μας. Το τι πιστεύω εγώ δεν είναι σχετικό και το κρατάω για τον εαυτό μου. Ελπίζω από εδώ και εμπρός, να ξεκινήσουν να υποστηρίζουν τα αθλητικά νιάτα μας, γιατί το αξίζουν. Όχι μόνο ο Παύλος γιατί πήρε μετάλλιο, αλλά και οι υπόλοιποι. Η προσπάθεια τους αξίζει αναγνώρισης και ίσως με καλύτερα εφόδια να έφταναν πιο ψηλά. 

Αυτά μας έχουν μείνει ως κοινωνία για να είμαστε περήφανοι. Αθλητισμός(κάποιες ομάδες ποδοσφαίρου που διαπρέπουν), Νομπελίστες (ένας και δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί κατάλληλα), κάποιο γιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό....και όλα αυτά γιατί, η μάνα χώρα τους, τους διώχνει μακριά...δεν δίνει ελπίδα στα όνειρα τους. Όχι μόνο σε αυτούς αλλά και σε μας, που καθημερινά βλέπουμε  την ελπίδα να σιγοσβήνει και να χάνεται στον ορίζοντα. 

Ο Παύλος θα τιμηθεί με τον μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά; οι άλλοι τόσοι που έδωσαν και την ζωή τους για αυτό τον τόπο δεν αξίζουν της αναγνώρισης σας Κύριε Πρόεδρε?? Για τον Παύλο τρέξατε να τον βραβεύσετε και δεν λέω καλά κάνατε. Αλλά για τους άλλους ακόμη συγνώμη δεν είπατε. Το σάλιο Κύριε Πρόεδρε κοστίζει πιο λίγο από το χρυσάφι, δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες και φανφάρες για να το πείτε. Δείξετε την ανθρωπιά για την οποία μιλάτε τόσο συχνά πυκνά αλλά δεν βλέπουμε...

Ο κόσμος φοβάται και απελπίζεται Κύριε Πρόεδρε, ενώ εσείς ταξιδεύετε στην Αγγλία...το μυαλό του σκεφτόταν αν αύριο θα έχει δουλειά την ώρα που εσείς βλέπατε το παιχνίδι του Μάρκου Παγδατή...

Πρόεδρε κόψε τον καφέ τζαι πίνε νερό της βρύσης..έχουμε κρίση
Κύριε Πρόεδρε....δεν είναι ώρα για χαλάρωση και χαβαλέ...σφίξτε το ζωνάρι (όσο πάει δηλαδή γιατί τελευταία βλέπω μια αύξηση στην περιφέρεια) και επιτέλους κάντε λίγη δουλειά το υπόλοιπο της θητείας σας. 

Κάλιο αργά παρά ποτέ....

No comments:

Post a Comment